101. Special: Marnix aan het woord over 100 afleveringen Ecosofie

In aflevering 101 kijken we terug op een mijlpaal - 100 afleveringen Ecosofie. In deze special bevindt host Marnix Kluiters zich voor de verandering aan de andere kant van de microfoon.

Deel deze aflevering:

Marnix_Kluiters_portretten 3 square

Marnix wordt in deze aflevering geïnterviewd door aanstaand pensioenbestuurder Nikki Trip. Samen bespreken ze de opvallendste momenten uit de afgelopen 100 afleveringen, waaronder de aflevering die de meeste indruk op Marnix heeft gemaakt en de rol die evenementen zoals de Tweede Kamer verkiezingen en Corona hebben gespeeld. Maar ook bespreken ze wat de pianoleraar van Marnix te maken heeft met de podcast en kijken ze vooruit naar de toekomst van Ecosofie.

De gehele reis, van de start in 2018, tot het eindelijk durven delen van de eerste aflevering in 2019, tot aan 100 afleveringen in 2023 – je  hoort het allemaal in aflevering 101.

Nikki Trip (25) heeft een passie voor brede welvaart, hoger onderwijs, jongeren representatie en participatie, en (duurzame) pensioenen. Ze draagt bij aan deze zaken op verschillende manieren, variërend van deelnemen aan denktanks tot spreken en van freelance projectleider tot bestuurder. Nikki zet zich in voor het realiseren van een groene en eerlijke wereld en streeft ernaar dit doel te bereiken in alles wat ze doet.

Meer weten over Nikki? Ze was vorige week bij EenVandaag om te praten over jonge pensioenbestuuders.

Meer afleveringen

103. De geefeconomie met Robbert Vesseur

Stel je eens voor: een economie waarin we niet vanuit transacties denken, maar vanuit donaties. Een samenleving waarin we niet steeds meer en meer willen, maar waarin we vrij zijn om te geven en te ontvangen zonder voorwaarden. Dit is waar Robbert Vesseur van de Geefeconomie zich voor inzet.

Luister nu

102. De noodzaak van burgerlijke ongehoorzaamheid met Hannah Prins

‘Hannah Prins (25) heeft van jongs af aan geleerd om goed voor de aarde te zorgen en op te komen voor degene die niet voor zichzelf op kunnen komen. De afgelopen jaren was ze betrokken bij diverse klimaatbewegingen, maar ze zag niet genoeg verandering en resultaat. Naar haar mening was het meer ‘handen schudden’ en ‘op de foto gaan’, terwijl de uitstoot van broeikasgassen exponentieel bleef toenemen. Toen kwam Extinction Rebellion op haar pad.

Luister nu

Wij hebben je hulp nodig!

De Ecosofie podcast draait op jullie gulle donaties. 

Als je bij wilt dragen aan het succes van de podcast en het maken van een duurzame wereld, klik dan op onderstaande knop om een vaste donatie te doen per maand via Petjeaf.nl