101. Special: Marnix aan het woord over 100 afleveringen Ecosofie

In aflevering 101 kijken we terug op een mijlpaal - 100 afleveringen Ecosofie. In deze special bevindt host Marnix Kluiters zich voor de verandering aan de andere kant van de microfoon.

Deel deze aflevering:

Marnix_Kluiters_portretten 3 square

Marnix wordt in deze aflevering geïnterviewd door aanstaand pensioenbestuurder Nikki Trip. Samen bespreken ze de opvallendste momenten uit de afgelopen 100 afleveringen, waaronder de aflevering die de meeste indruk op Marnix heeft gemaakt en de rol die evenementen zoals de Tweede Kamer verkiezingen en Corona hebben gespeeld. Maar ook bespreken ze wat de pianoleraar van Marnix te maken heeft met de podcast en kijken ze vooruit naar de toekomst van Ecosofie.

De gehele reis, van de start in 2018, tot het eindelijk durven delen van de eerste aflevering in 2019, tot aan 100 afleveringen in 2023 – je  hoort het allemaal in aflevering 101.

Nikki Trip (25) heeft een passie voor brede welvaart, hoger onderwijs, jongeren representatie en participatie, en (duurzame) pensioenen. Ze draagt bij aan deze zaken op verschillende manieren, variërend van deelnemen aan denktanks tot spreken en van freelance projectleider tot bestuurder. Nikki zet zich in voor het realiseren van een groene en eerlijke wereld en streeft ernaar dit doel te bereiken in alles wat ze doet.

Meer weten over Nikki? Ze was vorige week bij EenVandaag om te praten over jonge pensioenbestuuders.

Meer afleveringen

De Fijne Stad 2: Bewegen als uitgangspunt met Wendy van Kessel

Boodschappen laten bezorgen, met de auto naar het werk, de lift nemen in plaats van de trap…

Ons leven is ingericht op gemak. Maar het meest comfortabele is niet altijd het meest gezonde. Activiteiten zoals lopen naar de supermarkt of fietsen naar het werk zijn juist bevorderlijk voor onze gezondheid. Daarom pleit stedenbouwkundige Wendy van Kessel voor beweegvriendelijke steden.

Luister nu

108. Rechten voor de natuur met Jessica den Outer

Rechten voor de natuur. Hoe werkt dit? De natuur kan niet praten, maar is dit een reden om geen rechten te verlenen? Baby’s kunnen bijvoorbeeld ook niet praten, maar kunnen wel vertegenwoordigd worden in de rechtbank. Zouden we dan ook niet een stem moeten geven aan ecosystemen, zoals rivieren, meren en zeeën?

Luister nu

Wij hebben je hulp nodig!

De Ecosofie podcast draait op jullie gulle donaties. 

Als je bij wilt dragen aan het succes van de podcast en het maken van een duurzame wereld, klik dan op onderstaande knop om een vaste donatie te doen per maand via Petjeaf.nl