103. De geefeconomie met Robbert Vesseur

Stel je eens voor: een economie waarin we niet vanuit transacties denken, maar vanuit donaties. Een samenleving waarin we niet steeds meer en meer willen, maar waarin we vrij zijn om te geven en te ontvangen zonder voorwaarden. Dit is waar Robbert Vesseur van de Geefeconomie zich voor inzet.

Deel deze aflevering:

IMG-20220814-WA0000

Robbert’s verhaal begon in 2011 toen hij zijn baan opzegde. In deze periode leefde hij een tijd zónder geld, samen met zijn vrouw en kinderen. Op dit moment doet hij zijn werk nog steeds gratis, maar leeft hij van donaties. Ook doet hij regelmatig zelf donaties aan goede doelen waar hij achter staat. Robbert gelooft dat de Geefeconomie kan leiden tot een betere samenleving, waarin we meer empathie hebben voor elkaar én de planeet.

In deze aflevering vertelt Robbert over zijn persoonlijke reis in de Geef Economie en hoe we ons kunnen losmaken van het verlangen naar consumptie en bezit. Een wereld waarin overvloed, vertrouwen en verbinding centraal staat. Hij deelt praktische tips en voorbeelden van hoe we meer vanuit de intentie van het geven kunnen leven en hoe we naar een geefcultuur kunnen toewerken.

Robbert leeft inmiddels 10 jaar in de Geefeconomie. Hij is er van overtuigd dat een radicale systeemverandering nodig is, als we de huidige problematieken – zoals de klimaatcrisis – willen aanpakken. Om in de Geefeconomie te komen, moeten we een shift maken van ‘voor wat hoort wat’ naar geven.

Meer afleveringen

Duurzame ambitie

De transitie naar een duurzamere wereld gaat veel te traag als we die overlaten aan de politiek en het bedrijfsleven. 

Consumentenactivisme en onze politieke stem laten gelden zijn zeker belangrijk, maar er is meer nodig. Gelukkig kan iedereen het verschil maken.

Schrijf je in voor de Ecosofie nieuwsbrief en ontvang direct het eerste hoofdstuk gratis!