14. Jan Peter Balkenende over verantwoordelijkheid nemen voor een duurzame samenleving

Jan Peter Balkenende was 8 jaar lang premier van Nederland. Na zijn politieke carrière werd hij partner corporate responsibility bij EY en werd hij voor de tweede keer hoogleraar.

Deel deze aflevering:

1516329806517

Beschrijving

Jan Peter Balkenende was 8 jaar lang premier van Nederland. Na zijn politieke carrière werd hij partner corporate responsibility bij EY en werd hij voor de tweede keer hoogleraar.

Het begrip verantwoordelijkheid is in zijn loopbaan een centraal thema geweest. Daarnaast zet hij zich met het initiëren van de Dutch Sustainable Growth Coalition en zijn rol bij EY in voor meer duurzaamheid in het bedrijfsleven.

We bespreken de rol die christelijke normen en waarden nog steeds kunnen hebben in het verduurzamen van de samenleving. Ook gaan we in op de houding die de overheid, het bedrijfsleven en het individu zouden moeten innemen om deze transitie te kunnen maken.

Meer afleveringen

De Fijne Stad 2: Bewegen als uitgangspunt met Wendy van Kessel

Boodschappen laten bezorgen, met de auto naar het werk, de lift nemen in plaats van de trap…

Ons leven is ingericht op gemak. Maar het meest comfortabele is niet altijd het meest gezonde. Activiteiten zoals lopen naar de supermarkt of fietsen naar het werk zijn juist bevorderlijk voor onze gezondheid. Daarom pleit stedenbouwkundige Wendy van Kessel voor beweegvriendelijke steden.

Luister nu

108. Rechten voor de natuur met Jessica den Outer

Rechten voor de natuur. Hoe werkt dit? De natuur kan niet praten, maar is dit een reden om geen rechten te verlenen? Baby’s kunnen bijvoorbeeld ook niet praten, maar kunnen wel vertegenwoordigd worden in de rechtbank. Zouden we dan ook niet een stem moeten geven aan ecosystemen, zoals rivieren, meren en zeeën?

Luister nu

Wij hebben je hulp nodig!

De Ecosofie podcast draait op jullie gulle donaties. 

Als je bij wilt dragen aan het succes van de podcast en het maken van een duurzame wereld, klik dan op onderstaande knop om een vaste donatie te doen per maand via Petjeaf.nl