15. Social enterprises een andere blik op ondernemen met Willemijn Verloop

Willemijn Verloop richtte als twintiger WarChild op. Op jonge leeftijd was zij al bezig met het creëren van maatschappelijke waarde. Inmiddels richt ze zich niet meer op filantropie maar op sociaal ondernemen

Deel deze aflevering:

5a16a5978ca473.59106707_w600

Beschrijving

Willemijn Verloop richtte als twintiger WarChild op. Op jonge leeftijd was zij al bezig met het creëren van maatschappelijke waarde. Inmiddels richt ze zich niet meer op filantropie maar op sociaal ondernemen.

Bij deze manier van ondernemen staat maatschappelijke impact maken op de eerste plaats. Voorbeelden die al eerder in deze podcast terug kwamen zijn Tony’s Chocoloneley en Happy Tosti. Bedrijven die zich staande weten te houden in de markt ondanks dat zij er expliciet voor kiezen sociale kosten mee te nemen in de bedrijfsvoering.

Willemijn is oprichter van Social Enterprise NL, de organisatie die het ecosysteem voor sociale ondernemingen in Nederland versterkt. Daarnaast financiert ze sociale ondernemingen met haar bedrijf Social Impact Ventures.

Meer afleveringen

Wij hebben je hulp nodig!

De Ecosofie podcast draait op jullie gulle donaties. 

Als je bij wilt dragen aan het succes van de podcast en het maken van een duurzame wereld, klik dan op onderstaande knop om een vaste donatie te doen per maand via Petjeaf.nl