22. Het klimaatprobleem met Bart Verheggen

Bart Verheggen is klimatoloog aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schreef onlangs het boek: ‘Wat iedereen zou moeten weten over klimaatverandering’. ken hoe het komt dat de mens verantwoordelijk is voor de huidige temperatuurstijging. Dat is onlosmakelijk verbonden met de enorme CO2-uitstoot sinds de industriële revolutie.

Deel deze aflevering:

1517704287258

Beschrijving

Bart Verheggen is klimatoloog aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schreef onlangs het boek: ‘Wat iedereen zou moeten weten over klimaatverandering’.

We bespreken hoe het komt dat de mens verantwoordelijk is voor de huidige temperatuurstijging. Dat is onlosmakelijk verbonden met de enorme CO2-uitstoot sinds de industriële revolutie. Bart vertelt gepassioneerd over de feiten en gaat daarnaast ook nog even in op het punt dat niet iedereen die feiten lijkt te willen accepteren.

Ook vertelt hij dat klimaatverandering van alle tijden is en dat dit juist bevestigd dat de mens verantwoordelijk is voor de temperatuurstijging op aarde.

Meer afleveringen

Duurzame ambitie

De transitie naar een duurzamere wereld gaat veel te traag als we die overlaten aan de politiek en het bedrijfsleven. 

Consumentenactivisme en onze politieke stem laten gelden zijn zeker belangrijk, maar er is meer nodig. Gelukkig kan iedereen het verschil maken.

Schrijf je in voor de Ecosofie nieuwsbrief en ontvang direct het eerste hoofdstuk gratis!