22. Het klimaatprobleem met Bart Verheggen

Bart Verheggen is klimatoloog aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schreef onlangs het boek: ‘Wat iedereen zou moeten weten over klimaatverandering’. ken hoe het komt dat de mens verantwoordelijk is voor de huidige temperatuurstijging. Dat is onlosmakelijk verbonden met de enorme CO2-uitstoot sinds de industriële revolutie.

Deel deze aflevering:

1517704287258

Beschrijving

Bart Verheggen is klimatoloog aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schreef onlangs het boek: ‘Wat iedereen zou moeten weten over klimaatverandering’.

We bespreken hoe het komt dat de mens verantwoordelijk is voor de huidige temperatuurstijging. Dat is onlosmakelijk verbonden met de enorme CO2-uitstoot sinds de industriële revolutie. Bart vertelt gepassioneerd over de feiten en gaat daarnaast ook nog even in op het punt dat niet iedereen die feiten lijkt te willen accepteren.

Ook vertelt hij dat klimaatverandering van alle tijden is en dat dit juist bevestigd dat de mens verantwoordelijk is voor de temperatuurstijging op aarde.

Meer afleveringen

Wij hebben je hulp nodig!

De Ecosofie podcast draait op jullie gulle donaties. 

Als je bij wilt dragen aan het succes van de podcast en het maken van een duurzame wereld, klik dan op onderstaande knop om een vaste donatie te doen per maand via Petjeaf.nl