31. Ecocentrisme Met Werner Schouten Voorzitter Jonge Klimaatbeweging

Werner houten is voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging. Vanuit zijn persoonlijke visie denkt hij dat er vooral een bewustzijnsverandering nodig is om het klimaatvraagstuk op te lossen. We zullen anders moeten gaan nadenken over onze waardes. Op de lange termijn is er een nieuw krachtig verhaal nodig voor ons als mensheid om deze waardeverandering te bewerkstelligen.

Deel deze aflevering:

Werner-Schouten-Voorzitter-Jonge-Klimaatbeweging

Beschrijving

Werner Schouten is voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging. Vanuit zijn persoonlijke visie denkt hij dat er vooral een bewustzijnsverandering nodig is om het klimaatvraagstuk op te lossen. We zullen anders moeten gaan nadenken over onze waardes. Op de lange termijn is er een nieuw krachtig verhaal nodig voor ons als mensheid om deze waardeverandering te bewerkstelligen.

Vanuit de Jonge Klimaatbeweging geeft Werner hier richting aan. Door te redeneren vanuit een visie voor de toekomst (2050) proberen zij maatregelen terug te vertalen naar het heden. Als overkoepelend orgaan van meerdere jongeren organisaties vertegenwoordigen ze meer dan 100.000 jongeren. De ideeën worden serieus genomen en in september zelfs besproken met Mark Rutte en Eric Wiebes.


De Jonge Klimaatbeweging is op zoek naar nieuwe bestuurders. Interesse? Check de website:
https://www.jongeklimaatbeweging.nl/:

Meer afleveringen

Wij hebben je hulp nodig!

De Ecosofie podcast draait op jullie gulle donaties. 

Als je bij wilt dragen aan het succes van de podcast en het maken van een duurzame wereld, klik dan op onderstaande knop om een vaste donatie te doen per maand via Petjeaf.nl