53. Joris Thijssen

Een diepgaand gesprek met #6 van de PvdA Joris Thijssen over de sociaaleconomische en ecologische plannen uit het verkiezingsprogramma. De PvdA staat voor een eerlijke en duurzame toekomst waarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen

Deel deze aflevering:

2020-01-21 14:08:22 DEN HAAG - Joris Thijssen, directeur Greenpeace Nederland, presenteert het rapport over de maatschappelijke kosten-batenanalyse van de Nederlandse landbouw. De uitkomsten van de analyse zijn samengevat in het plan ‘Betaalbaar Beter Boeren’ van de milieuorganisatie. ANP SEM VAN DER WAL

Beschrijving

Een diepgaand gesprek met #6 van de PvdA Joris Thijssen over de sociaaleconomische en ecologische plannen uit het verkiezingsprogramma. De PvdA staat voor een eerlijke en duurzame toekomst waarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. 

Centraal in het programma staat werk, werk, werk. Om een fatsoenlijk inkomen voor iedereen te realiseren pleit de partij voor een verschuiving van belasting op inkomen naar kapitaal. Concreet betekent dit dat onder andere het minimumloon naar 14 euro gaat en er een vermogens(winst)belasting wordt ingevoerd. 

De energietransitie versnelt de PvdA door de reductiedoelstellingen te verhogen naar 55%. Om deze doelstellingen ook daadwerkelijk te realiseren moet de vervuiler gaan betalen. Qua energiebronnen zet zij in op zon, wind en aardwarmte. Kernenergie is geen optie omdat het minstens tien jaar duurt voordat een centrale er is en de technologie de afgelopen jaren alleen maar duurder is geworden. 

Meer afleveringen

De Fijne Stad 2: Bewegen als uitgangspunt met Wendy van Kessel

Boodschappen laten bezorgen, met de auto naar het werk, de lift nemen in plaats van de trap…

Ons leven is ingericht op gemak. Maar het meest comfortabele is niet altijd het meest gezonde. Activiteiten zoals lopen naar de supermarkt of fietsen naar het werk zijn juist bevorderlijk voor onze gezondheid. Daarom pleit stedenbouwkundige Wendy van Kessel voor beweegvriendelijke steden.

Luister nu

108. Rechten voor de natuur met Jessica den Outer

Rechten voor de natuur. Hoe werkt dit? De natuur kan niet praten, maar is dit een reden om geen rechten te verlenen? Baby’s kunnen bijvoorbeeld ook niet praten, maar kunnen wel vertegenwoordigd worden in de rechtbank. Zouden we dan ook niet een stem moeten geven aan ecosystemen, zoals rivieren, meren en zeeën?

Luister nu

Wij hebben je hulp nodig!

De Ecosofie podcast draait op jullie gulle donaties. 

Als je bij wilt dragen aan het succes van de podcast en het maken van een duurzame wereld, klik dan op onderstaande knop om een vaste donatie te doen per maand via Petjeaf.nl