54. Henri Bontenbal

Een diepgaand gesprek met #17 van het CDA Henri Bontenbal over de sociaaleconomische en (vooral) ecologische plannen uit het verkiezingsprogramma. Het CDA staat voor een menswaardige samenleving waar echt zorg is voor elkaar. Het CDA ziet dat de energietransitie een ontzettend complexe uitdaging is, waarin we alle opties nodig hebben.

Deel deze aflevering:

Henri-Bontenbal-Foto-CDA

Beschrijving

Een diepgaand gesprek met #17 van het CDA Henri Bontenbal over de sociaaleconomische en (vooral) ecologische plannen uit het verkiezingsprogramma. Het CDA staat voor een menswaardige samenleving waar echt zorg is voor elkaar. Het CDA ziet dat de energietransitie een ontzettend complexe uitdaging is, waarin we alle opties nodig hebben. Zo wordt de discussie over biomassa ongenuanceerd gevoerd. Biomassa is niet per definitie slecht zo lang het maar duurzaam geproduceerd wordt.

Henri geeft aan dat het uitsluiten van mogelijkheden, zoals CO2-opslag onder de grond en biomassa enorme nadelen heeft, waaronder de betaalbaarheid, de ruimtelijke impact en de afhankelijkheid van andere landen.

Daarom is het CDA voor de periode na 2030 ook voorstander van kernenergie en zouden er twee extra centrales bijgebouwd mogen worden. Op sociaaleconomisch gebied wil het CDA graag een vereenvoudiging van het belastingstelsel. Een van de belangrijke punten is dat werk weer moet lonen. Iedere extra verdiende euro mag daarom niet hoger worden belast dan het toptarief. De excessen die er momenteel nog zijn moeten komend jaar al worden afgebouwd.

Meer afleveringen

De Fijne Stad 2: Bewegen als uitgangspunt met Wendy van Kessel

Boodschappen laten bezorgen, met de auto naar het werk, de lift nemen in plaats van de trap…

Ons leven is ingericht op gemak. Maar het meest comfortabele is niet altijd het meest gezonde. Activiteiten zoals lopen naar de supermarkt of fietsen naar het werk zijn juist bevorderlijk voor onze gezondheid. Daarom pleit stedenbouwkundige Wendy van Kessel voor beweegvriendelijke steden.

Luister nu

108. Rechten voor de natuur met Jessica den Outer

Rechten voor de natuur. Hoe werkt dit? De natuur kan niet praten, maar is dit een reden om geen rechten te verlenen? Baby’s kunnen bijvoorbeeld ook niet praten, maar kunnen wel vertegenwoordigd worden in de rechtbank. Zouden we dan ook niet een stem moeten geven aan ecosystemen, zoals rivieren, meren en zeeën?

Luister nu

Wij hebben je hulp nodig!

De Ecosofie podcast draait op jullie gulle donaties. 

Als je bij wilt dragen aan het succes van de podcast en het maken van een duurzame wereld, klik dan op onderstaande knop om een vaste donatie te doen per maand via Petjeaf.nl