54. Henri Bontenbal

Een diepgaand gesprek met #17 van het CDA Henri Bontenbal over de sociaaleconomische en (vooral) ecologische plannen uit het verkiezingsprogramma. Het CDA staat voor een menswaardige samenleving waar echt zorg is voor elkaar. Het CDA ziet dat de energietransitie een ontzettend complexe uitdaging is, waarin we alle opties nodig hebben.

Deel deze aflevering:

Henri-Bontenbal-Foto-CDA

Beschrijving

Een diepgaand gesprek met #17 van het CDA Henri Bontenbal over de sociaaleconomische en (vooral) ecologische plannen uit het verkiezingsprogramma. Het CDA staat voor een menswaardige samenleving waar echt zorg is voor elkaar. Het CDA ziet dat de energietransitie een ontzettend complexe uitdaging is, waarin we alle opties nodig hebben. Zo wordt de discussie over biomassa ongenuanceerd gevoerd. Biomassa is niet per definitie slecht zo lang het maar duurzaam geproduceerd wordt.

Henri geeft aan dat het uitsluiten van mogelijkheden, zoals CO2-opslag onder de grond en biomassa enorme nadelen heeft, waaronder de betaalbaarheid, de ruimtelijke impact en de afhankelijkheid van andere landen.

Daarom is het CDA voor de periode na 2030 ook voorstander van kernenergie en zouden er twee extra centrales bijgebouwd mogen worden. Op sociaaleconomisch gebied wil het CDA graag een vereenvoudiging van het belastingstelsel. Een van de belangrijke punten is dat werk weer moet lonen. Iedere extra verdiende euro mag daarom niet hoger worden belast dan het toptarief. De excessen die er momenteel nog zijn moeten komend jaar al worden afgebouwd.

Meer afleveringen

Wij hebben je hulp nodig!

De Ecosofie podcast draait op jullie gulle donaties. 

Als je bij wilt dragen aan het succes van de podcast en het maken van een duurzame wereld, klik dan op onderstaande knop om een vaste donatie te doen per maand via Petjeaf.nl