56. Ernst Boutkan

Toekomst gemaakt in Europa. Een diepgaand gesprek met #3 van Volt Ernst Boutkan over de sociaaleconomische en ecologische plannen uit het verkiezingsprogramma. De eerste pan-Europese partij gelooft in een sterk en verenigd Europa. Dat is de enige manier om de vijf grote uitdagingen van deze tijd op te lossen.

Deel deze aflevering:

Ernst-22

Beschrijving

Een diepgaand gesprek met #3 van Volt Ernst Boutkan over de sociaaleconomische en ecologische plannen uit het verkiezingsprogramma. De eerste pan-Europese partij gelooft in een sterk en verenigd Europa. Dat is de enige manier om de vijf grote uitdagingen van deze tijd op te lossen.

Met dit sterke Europa kunnen we zelfs in 2040 al klimaatneutraal zijn volgens Volt. Het aan elkaar koppelen van de energienetten van de verschillende lidstaten is slechts een van de vele voorbeelden waar winst te behalen valt. Naast energie uit wind, zon en waterkracht moeten er ook nieuwe kerncentrales bij komen.

Op sociaaleconomisch gebied pleit Volt voor progressieve belastingen zowel voor de inkomstenbelasting als de vermogensbelasting. Ter vereenvoudiging moet er ook een negatieve inkomstenbelasting komen. Daarnaast moet er in 5 regio’s grootschalig met een echt basisinkomen getest gaan worden.

Meer afleveringen

Wij hebben je hulp nodig!

De Ecosofie podcast draait op jullie gulle donaties. 

Als je bij wilt dragen aan het succes van de podcast en het maken van een duurzame wereld, klik dan op onderstaande knop om een vaste donatie te doen per maand via Petjeaf.nl