59. De energietransitie uitgelegd door Sanne de Boer

Sanne de Boer bracht eind 2020 het boek ‘De energietransitie uitgelegd’ uit. Als analist bij een van de grote netbeheerders in Nederland heeft ze veel kennis over deze complexe transitie. Het publieke debat wordt volgens Sanne nog te veel gevoerd over welke energievormen het beste zouden zijn. Volgens Sanne zouden we juist goed moeten nadenken over de voor- en nadelen van alle verschillende energievormen.

Deel deze aflevering:

Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Beschrijving

Sanne de Boer bracht eind 2020 het boek ‘De energietransitie uitgelegd’ uit. Als analist bij een van de grote netbeheerders in Nederland heeft ze veel kennis over deze complexe transitie. Het publieke debat wordt volgens Sanne nog te veel gevoerd over welke energievormen het beste zouden zijn. Volgens Sanne zouden we juist goed moeten nadenken over de voor- en nadelen van alle verschillende energievormen. Op basis daarvan zouden we als samenleving moeten kiezen welke energiemix het minste overlast geeft.

Het boek ‘De energietransitie uitgelegd’ is een prachtig naslagwerk. Het staat vol feitelijke informatie over het huidige Nederlandse energiesysteem en de voor- en nadelen van energiebronnen die kunnen leiden tot een klimaatneutraal energiesysteem in de toekomst. Het geeft met de toegankelijke stijl veel inzicht in het Nederlandse deel van een van de meest complexe uitdagingen waar we als mensheid voor staan. Deze podcast is daar slechts een voorproefje van.

Bestel het boek

Meer afleveringen

Wij hebben je hulp nodig!

De Ecosofie podcast draait op jullie gulle donaties. 

Als je bij wilt dragen aan het succes van de podcast en het maken van een duurzame wereld, klik dan op onderstaande knop om een vaste donatie te doen per maand via Petjeaf.nl