59. De energietransitie uitgelegd door Sanne de Boer

Sanne de Boer bracht eind 2020 het boek ‘De energietransitie uitgelegd’ uit. Als analist bij een van de grote netbeheerders in Nederland heeft ze veel kennis over deze complexe transitie. Het publieke debat wordt volgens Sanne nog te veel gevoerd over welke energievormen het beste zouden zijn. Volgens Sanne zouden we juist goed moeten nadenken over de voor- en nadelen van alle verschillende energievormen.

Deel deze aflevering:

Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Beschrijving

Sanne de Boer bracht eind 2020 het boek ‘De energietransitie uitgelegd’ uit. Als analist bij een van de grote netbeheerders in Nederland heeft ze veel kennis over deze complexe transitie. Het publieke debat wordt volgens Sanne nog te veel gevoerd over welke energievormen het beste zouden zijn. Volgens Sanne zouden we juist goed moeten nadenken over de voor- en nadelen van alle verschillende energievormen. Op basis daarvan zouden we als samenleving moeten kiezen welke energiemix het minste overlast geeft.

Het boek ‘De energietransitie uitgelegd’ is een prachtig naslagwerk. Het staat vol feitelijke informatie over het huidige Nederlandse energiesysteem en de voor- en nadelen van energiebronnen die kunnen leiden tot een klimaatneutraal energiesysteem in de toekomst. Het geeft met de toegankelijke stijl veel inzicht in het Nederlandse deel van een van de meest complexe uitdagingen waar we als mensheid voor staan. Deze podcast is daar slechts een voorproefje van.

Bestel het boek

Meer afleveringen

De Fijne Stad 2: Bewegen als uitgangspunt met Wendy van Kessel

Boodschappen laten bezorgen, met de auto naar het werk, de lift nemen in plaats van de trap…

Ons leven is ingericht op gemak. Maar het meest comfortabele is niet altijd het meest gezonde. Activiteiten zoals lopen naar de supermarkt of fietsen naar het werk zijn juist bevorderlijk voor onze gezondheid. Daarom pleit stedenbouwkundige Wendy van Kessel voor beweegvriendelijke steden.

Luister nu

108. Rechten voor de natuur met Jessica den Outer

Rechten voor de natuur. Hoe werkt dit? De natuur kan niet praten, maar is dit een reden om geen rechten te verlenen? Baby’s kunnen bijvoorbeeld ook niet praten, maar kunnen wel vertegenwoordigd worden in de rechtbank. Zouden we dan ook niet een stem moeten geven aan ecosystemen, zoals rivieren, meren en zeeën?

Luister nu

Wij hebben je hulp nodig!

De Ecosofie podcast draait op jullie gulle donaties. 

Als je bij wilt dragen aan het succes van de podcast en het maken van een duurzame wereld, klik dan op onderstaande knop om een vaste donatie te doen per maand via Petjeaf.nl