60. Waterschaarste met Marc Bierkens

ns doet als hoogleraar Geografische hydrologie onderzoek naar de beschikbaarheid van zoet water. Ondanks dat de aarde vanuit de ruimte te zien is als een mooie blauwe bal vol met water valt de hoeveelheid zoet water toch vies tegen. Slechts 2,59% van het wateroppervlak op aarde is zoet.

Deel deze aflevering:

1208

Beschrijving

Marc Bierkens doet als hoogleraar Geografische hydrologie onderzoek naar de beschikbaarheid van zoet water. Ondanks dat de aarde vanuit de ruimte te zien is als een mooie blauwe bal vol met water valt de hoeveelheid zoet water toch vies tegen. Slechts 2,59% van het wateroppervlak op aarde is zoet. En zelfs dat percentage is misleidend, want daarvan zit het overgrote deel opgesloten in ijskappen en gletsjers en is daardoor niet of niet direct bereikbaar voor de mens. De mens moet het doen met het grondwater en het water in meren en rivieren. Uiteindelijk is nog geen 1% van al het water op aarde zoet én bruikbaar. Terwijl dit zoete water essentieel is voor mens, milieu en economie wordt er erg onzorgvuldig mee omgegaan.

Meer afleveringen

54. Henri Bontenbal

Een diepgaand gesprek met #17 van het CDA Henri Bontenbal over de sociaaleconomische en (vooral) ecologische plannen uit het verkiezingsprogramma.

Luister nu

Wij hebben je hulp nodig!

De Ecosofie podcast draait op jullie gulle donaties. 

Als je bij wilt dragen aan het succes van de podcast en het maken van een duurzame wereld, klik dan op onderstaande knop om een vaste donatie te doen per maand via Petjeaf.nl