75. Biodiversiteit de basis van alles met Louise Vet

Louise Vet over de slechte staat van de Nederlandse biodiversiteit en de mogelijkheden tot herstel, behoud en verbetering.

Deel deze aflevering:

louise-vet-01

Beschrijving

Naast de klimaatcrisis doemt er nog een ecologische crisis op. Het gaat namelijk niet goed met de biodiversiteit.  Op mondiale schaal begeven we ons inmiddels zelfs in de zesde grote uitstervingsgolf en in Nederland verloren we de afgelopen 30 jaar 70% van de insectenpopulatie. Louise Vet vind ons land dan ook veel te aangeharkt, We hebben juist een beetje een rommelige Natuur nodig. Voor de tweede live aflevering in BlueCity Rotterdam praatte zij de zaal bij over hoe belangrijk de verscheidenheid van plant- en diersoorten is voor ons menselijke bestaan. Louise houdt het niet allee bij praten want met het deltaplan biodiversiteitsherstel spant zij zich al een aantal jaar actief in om die biodiversiteit in Nederland te bevorderen, herstellen en behouden. In 2018 werd zij daarom verkozen tot meest duurzame Nederlander door dagblad Trouw. 

Meer afleveringen

Wij hebben je hulp nodig!

De Ecosofie podcast draait op jullie gulle donaties. 

Als je bij wilt dragen aan het succes van de podcast en het maken van een duurzame wereld, klik dan op onderstaande knop om een vaste donatie te doen per maand via Petjeaf.nl