99. Wat wil die natuur eigenlijk? met Wouter van Noort

Een halfjaar met de camper reizen bleek niet zo idyllisch als verwacht. Tijdens een halfjarig sabbatical trok Wouter van Noort samen met zijn vrouw en twee kinderen door Europa. Hoewel hij prachtige landschappen zag, werd hij ook geconfronteerd met de onvoorspelbaarheid van de natuur toen hij en zijn gezin moesten vluchten voor een bosbrand.

Deel deze aflevering:

WouterPortret

Af en toe hebben wij mensen een geromantiseerd beeld van tijd doorbrengen in de natuur. Wouter leerde de mooie en minder mooie kanten kennen. Één ding werd hem duidelijk: we moeten beter luisteren naar de natuur.

Wouter van Noort is journalist bij de NRC en oprichter van het platform Future Affairs. In zijn podcast bespreekt hij samen met zijn co-host onderwerpen die ons dagelijks leven sterk beïnvloeden. Zijn grote fascinatie is dan ook het thema disruptie. De focus lag eerst op technologische disruptie en verschuift langzaam naar de grilligheid van de natuur.

Dit houdt sterk verband met zijn recente sabbatical. De inspirerende lessen en confronterende ontmoetingen leidden er toe dat Wouter zich realiseerde dat we beter moeten gaan luisteren naar de natuur. En dit is ook de boodschap die hij naar buiten brengt.

Meer afleveringen

Duurzame ambitie

De transitie naar een duurzamere wereld gaat veel te traag als we die overlaten aan de politiek en het bedrijfsleven. 

Consumentenactivisme en onze politieke stem laten gelden zijn zeker belangrijk, maar er is meer nodig. Gelukkig kan iedereen het verschil maken.

Schrijf je in voor de Ecosofie nieuwsbrief en ontvang direct het eerste hoofdstuk gratis!