Marnix boeken als spreker

Hoe kunnen we streven naar het goede leven binnen de ecologische grenzen van 1 aarde?

Met die vraag houdt Marnix zich sinds de start van Ecosofie in 2019 bezig. Hij sprak al meer dan 100 experts uit veel verschillende vakgebieden op het snijvlak van ecologie, economie en filosofie. De lessen die hij daaruit trok heeft hij verpakt in een aantal boeiende lezingen.

Ben jij benieuwd hoe we de transitie naar een duurzame samenleving kunnen versnellen? Je kunt mij nu boeken voor een lezing via [email protected]

Realiseer grote verandering

De wereld verander je niet in 1 dag. Hoewel we in de media vaak de heftige momenten zien die grote veranderingen op gang brengen zijn dit vrijwel altijd de druppels die de emmer doen overlopen.

Marnix vertelt aan de hand van pakkende voorbeelden hoe belangrijk de rol van veerkracht is in transities. Na deze lezing weet jij precies wat je moet doen om te zorgen dat een systeem zodanig verandert dat een kleine schok in staat is een onomkeerbare verandering op gang te brengen.

Waardigheid als oplossing voor de klimaatcrisis

Naast technologische oplossingen speelt ook gedragsverandering een grote rol in de transitie naar een duurzame samenleving. Je kunt mensen op onbewust niveau door nudging ander gedrag laten vertonen. Maar voor blijvende verandering kunnen we beter inspelen op het bewuste gedrag. 

In dit verhaal neemt Marnix je mee in de waardes die nodig zijn om mensen op een effectieve manier tot duurzaam gedrag aan te zetten. Hij vertelt hoe je de mogelijkheid schept waarmee mensen naar een waardig leven kunnen streven. Want mensen et een waardig leven zetten zich vaker in om de maatschappij te verbeteren en zijn beter in staat dwangmaatregelen te accepteren.

Betekenisvolle carrière

Wist je dat de gemiddelde carrière 80.000 uren telt? Een enorme kans dus om impact te maken. In dit persoonlijke verhaal vertelt Marnix hoe hij door verschillende tegenslagen ging strijden voor een economie die betekenis genereert.

Aan de hand van verschillende leiderschapslessen krijg je handvatten om maximale betekenis te creëren in je werk.

Klimaatrechtvaardigheid

Om binnen de planetaire grenzen te komen zal de mensheid afscheid moeten nemen van een aantal verworven rechten. Hyperconsumptie, veel reizen en dierlijke eiwitten horen misschien wel tot het verleden.

Maar wie gaat die pijn voelen? In deze lezing neemt Marnix je mee in alle zaken die komen kijken bij een rechtvaardige transitie naar een duurzame samenleving.

Van verworven rechten naar ecologie als uitganspunt.

Eerdere ervaringen

Marnix was een aanwinst voor ons tafelgesprek. Hij had zich enorm goed ingelezen en voorbereid en kon daarom een zeer scherpe bijdrage leveren. Hij stelde kritische vragen, hetgeen we ook van hem hadden gevraagd, maar bleef ook professioneel en open. Kortom; ik kan van harte raden Marnix in te schakelen om een bijdrage aan een duurzaamheidsgesprek of event te leveren.

Eva Amsterdam

Duurzaamheidsmanager Coca Cola Nederland
“Wij hebben Marnix gevraagd te spreken op een netwerkborrel van Teachers for Climate. Hij had een inspirerend en hoopgevend verhaal waar veel elementen in zaten waar de aanwezige docenten zich in konden herkennen. De communicatie en samenwerking was ook prettig. Een aanrader!

Marlise Achterbergh

Bestuurslid Teachers for Climate
‘’Voor het Jongeren Innovatie Programma (JIP) van het Verbond van Verzekeraars is Marnix spreker geweest over klimaatverandering, de impact op de maatschappij en de keuzes die daarbij horen. De deelnemers hadden niet allemaal veel kennis over klimaatverandering. Toch konden zij, door het duidelijke gebruik van metaforen, Marnix’ verhaal goed begrijpen. Hij neemt je op een boeiende manier mee in waarom er een omslag nodig is in de huidige manier van leven, maar houdt het ook tastbaar. Dit gaf de deelnemers handvatten om in hun dagelijkse werk mee aan de slag te gaan. Aanrader!’’

Namens Vylon Ooms

Duurzaamheid en klimaat (verzekeraars.nl)
“Marnix bracht zijn kennis over duurzaamheid op een bijzondere manier samen met zijn inspirerende levensverhaal. Hierdoor was het ongeacht je hoeveelheid voorkennis een boeiend verhaal van begin tot eind. Verder is Marnix een erg fijn persoon om mee samen te werken.”

Amanda Kemp

vloeibaar-rotterdam.nl

Wil je contact opnemen?
Of Marnix boeken als spreker?

Stuur dan een mail of bel op 06 18 58 04 28

Duurzame ambitie

De transitie naar een duurzamere wereld gaat veel te traag als we die overlaten aan de politiek en het bedrijfsleven. 

Consumentenactivisme en onze politieke stem laten gelden zijn zeker belangrijk, maar er is meer nodig. Gelukkig kan iedereen het verschil maken.

Schrijf je in voor de Ecosofie nieuwsbrief en ontvang direct het eerste hoofdstuk gratis!