111. Hoe speel je jouw rol in de transitie met TransMission

Op dinsdag 20 juni 2023 werd de TransMission Theory gelanceerd door Lucas Simons (NewForesight), André Nijhof (Nyenrode Business University) en Matthijs Janssen (Copernicus Institute of Sustainable Development).

Deel deze aflevering:

111 transmission theory ecosofie podcast duurzaamheid verandering

TransMission Theory is het nieuwe transitieraamwerk om de meest uitdagende transities van onze tijd te versnellen. Het voegt leidende wetenschappelijke inzichten en lessen uit de praktijk samen tot een compleet en pragmatisch transitieraamwerk voor het managen van complexe veranderprocessen.

Deze theorie wordt nu al toegepast door de overheid en het bedrijfsleven. Zo wordt er in het Nationaal Programma Circulaire Economie van de Rijksoverheid verwezen naar de fasen uit de TransMission Theory.

En het stopt niet bij de theorie. De TransMission Theory is onderdeel van het Transmission Institute. Vanuit dit nieuwe platform worden stakeholders bij elkaar gebracht en wordt ontwikkeling en verspreiding van de theorie gestimuleerd. Het Instituut leidt change-makers op en stoomt organisaties klaar voor échte impact.

Vorige week dinsdag kwamen verschillende vertegenwoordigers vanuit landelijke en regionale overheden, het bedrijfsleven, financiële instellingen, maatschappelijke bewegingen, kennisinstellingen en media bij elkaar in Laren bij de Groene Afslag. Hier interviewde Ecosofie host Marnix Kluiters de drie transitiekundige Lucas Simons, Andre Nijhof en Matthijs Janssen tijdens een live Ecosofie Podcast.

Lees de paper hier.

Meer afleveringen

Wij hebben je hulp nodig!

De Ecosofie podcast draait op jullie gulle donaties. 

Als je bij wilt dragen aan het succes van de podcast en het maken van een duurzame wereld, klik dan op onderstaande knop om een vaste donatie te doen per maand via Petjeaf.nl