111. Hoe speel je jouw rol in de transitie met TransMission

Op dinsdag 20 juni 2023 werd de TransMission Theory gelanceerd door Lucas Simons (NewForesight), André Nijhof (Nyenrode Business University) en Matthijs Janssen (Copernicus Institute of Sustainable Development).

Deel deze aflevering:

111 transmission theory ecosofie podcast duurzaamheid verandering

TransMission Theory is het nieuwe transitieraamwerk om de meest uitdagende transities van onze tijd te versnellen. Het voegt leidende wetenschappelijke inzichten en lessen uit de praktijk samen tot een compleet en pragmatisch transitieraamwerk voor het managen van complexe veranderprocessen.

Deze theorie wordt nu al toegepast door de overheid en het bedrijfsleven. Zo wordt er in het Nationaal Programma Circulaire Economie van de Rijksoverheid verwezen naar de fasen uit de TransMission Theory.

En het stopt niet bij de theorie. De TransMission Theory is onderdeel van het Transmission Institute. Vanuit dit nieuwe platform worden stakeholders bij elkaar gebracht en wordt ontwikkeling en verspreiding van de theorie gestimuleerd. Het Instituut leidt change-makers op en stoomt organisaties klaar voor échte impact.

Vorige week dinsdag kwamen verschillende vertegenwoordigers vanuit landelijke en regionale overheden, het bedrijfsleven, financiële instellingen, maatschappelijke bewegingen, kennisinstellingen en media bij elkaar in Laren bij de Groene Afslag. Hier interviewde Ecosofie host Marnix Kluiters de drie transitiekundige Lucas Simons, Andre Nijhof en Matthijs Janssen tijdens een live Ecosofie Podcast.

Lees de paper hier.

Meer afleveringen

55. Rob Jetten

Een diepgaand gesprek met #2 en fractievoorzitter van D66 Rob Jetten over de sociaaleconomische en ecologische plannen uit het verkiezingsprogramma.

Luister nu

Duurzame ambitie

De transitie naar een duurzamere wereld gaat veel te traag als we die overlaten aan de politiek en het bedrijfsleven. 

Consumentenactivisme en onze politieke stem laten gelden zijn zeker belangrijk, maar er is meer nodig. Gelukkig kan iedereen het verschil maken.

Schrijf je in voor de Ecosofie nieuwsbrief en ontvang direct het eerste hoofdstuk gratis!