88. Een hack tegen winstmaximalisatie met Gijsbert Koren

Gijsbert is oprichter van het bedrijf WeAreStewards. Zij helpen ondernemers en investeerders om gebruik te maken van steward-ownership, een nieuw bedrijfsmodel waarbij de (maatschappelijke) missie van het bedrijf geborgd is.

Deel deze aflevering:

FotoGijsbert

Gijsbert Koren is een creatieve ondernemer. Hij is oprichter van het bedrijf WeAreStewards. Zij helpen ondernemers en investeerders om gebruik te maken van steward-ownership, een nieuw bedrijfsmodel waarbij de (maatschappelijke) missie van het bedrijf geborgd is. Niet de aandeelhouders, maar ‘stewards’ nemen de belangrijke besluiten. Iedereen kan een Steward zijn: een oprichter, investeerder, medewerker of een stichting. Hierdoor wordt de positieve impact van bedrijven belangrijker dan de winst voor aandeelhouders. Marnix en Gijsbert bespreken de ins en outs van het model en hoe steward-owned bedrijven kunnen bijdragen aan een betere wereld.

Meer afleveringen

Wij hebben je hulp nodig!

De Ecosofie podcast draait op jullie gulle donaties. 

Als je bij wilt dragen aan het succes van de podcast en het maken van een duurzame wereld, klik dan op onderstaande knop om een vaste donatie te doen per maand via Petjeaf.nl