89. De mega potentie van zonne-energie met Roebyem Anders

Roebyem Anders is al 30 jaar bezig met de rooftop revolution, oftewel: geen dak meer in Nederland zonder zonnepaneel. In deze aflevering reflecteert ze op wat ze de afgelopen dertig jaar heeft geleerd.

Deel deze aflevering:

763-4

Roebyem Anders is al 30 jaar bezig met de rooftop revolution, oftewel: geen dak meer in Nederland zonder zonnepaneel. In deze aflevering reflecteert ze op wat ze de afgelopen dertig jaar heeft geleerd, hoe je een bedrijf van de grond tilt en een revolutie versnelt. We gingen op 27 oktober live in BlueCity in gesprek over:

1. De belofte van de zon: wat kan de zon voor ons betekenen? Waar staan we met zonne-energie in de wereld en in Nederland? Wat is de potentie van zon in onze stroomvoorziening in de toekomst? Wat zijn de grote struikelblokken en hoe kunnen we die wegnemen?

2. De schaduwzijde van zon: van mensenrechten, afhankelijkheid van ‘rare earth’, tot de recycling van zonnepanelen. En wat is de oplossing?

3. Het succesrecept voor een revolutie. Wat zijn de stappen voor een succesvolle revolutie? Wat kunnen we leren van de ‘rooftop revolution’?

Meer afleveringen

53. Joris Thijssen

Een diepgaand gesprek met #6 van de PvdA Joris Thijssen over de sociaaleconomische en ecologische plannen uit het verkiezingsprogramma. De

Luister nu

Duurzame ambitie

De transitie naar een duurzamere wereld gaat veel te traag als we die overlaten aan de politiek en het bedrijfsleven. 

Consumentenactivisme en onze politieke stem laten gelden zijn zeker belangrijk, maar er is meer nodig. Gelukkig kan iedereen het verschil maken.

Schrijf je in voor de Ecosofie nieuwsbrief en ontvang direct het eerste hoofdstuk gratis!