89. De mega potentie van zonne-energie met Roebyem Anders

Roebyem Anders is al 30 jaar bezig met de rooftop revolution, oftewel: geen dak meer in Nederland zonder zonnepaneel. In deze aflevering reflecteert ze op wat ze de afgelopen dertig jaar heeft geleerd.

Deel deze aflevering:

763-4

Roebyem Anders is al 30 jaar bezig met de rooftop revolution, oftewel: geen dak meer in Nederland zonder zonnepaneel. In deze aflevering reflecteert ze op wat ze de afgelopen dertig jaar heeft geleerd, hoe je een bedrijf van de grond tilt en een revolutie versnelt. We gingen op 27 oktober live in BlueCity in gesprek over:

1. De belofte van de zon: wat kan de zon voor ons betekenen? Waar staan we met zonne-energie in de wereld en in Nederland? Wat is de potentie van zon in onze stroomvoorziening in de toekomst? Wat zijn de grote struikelblokken en hoe kunnen we die wegnemen?

2. De schaduwzijde van zon: van mensenrechten, afhankelijkheid van ‘rare earth’, tot de recycling van zonnepanelen. En wat is de oplossing?

3. Het succesrecept voor een revolutie. Wat zijn de stappen voor een succesvolle revolutie? Wat kunnen we leren van de ‘rooftop revolution’?

Meer afleveringen

De Fijne Stad 2: Bewegen als uitgangspunt met Wendy van Kessel

Boodschappen laten bezorgen, met de auto naar het werk, de lift nemen in plaats van de trap…

Ons leven is ingericht op gemak. Maar het meest comfortabele is niet altijd het meest gezonde. Activiteiten zoals lopen naar de supermarkt of fietsen naar het werk zijn juist bevorderlijk voor onze gezondheid. Daarom pleit stedenbouwkundige Wendy van Kessel voor beweegvriendelijke steden.

Luister nu

108. Rechten voor de natuur met Jessica den Outer

Rechten voor de natuur. Hoe werkt dit? De natuur kan niet praten, maar is dit een reden om geen rechten te verlenen? Baby’s kunnen bijvoorbeeld ook niet praten, maar kunnen wel vertegenwoordigd worden in de rechtbank. Zouden we dan ook niet een stem moeten geven aan ecosystemen, zoals rivieren, meren en zeeën?

Luister nu

Wij hebben je hulp nodig!

De Ecosofie podcast draait op jullie gulle donaties. 

Als je bij wilt dragen aan het succes van de podcast en het maken van een duurzame wereld, klik dan op onderstaande knop om een vaste donatie te doen per maand via Petjeaf.nl