91. Bonussen voor een betere wereld met Frederic Barge

De meeste bedrijven claimen gedreven te worden door een maatschappelijke ‘purpose’. Toch blijft het beloningsbeleid van veel bedrijven hierin achter.

Deel deze aflevering:

1553065552074

De meeste bedrijven claimen gedreven te worden door een maatschappelijke ‘purpose’. Toch blijft het beloningsbeleid van veel bedrijven hierin achter. Bonussen voor topbestuurders zijn vrijwel altijd gekoppeld aan financiële resultaten.  Frederic Barge is oprichter en directeur van de stichting ‘Reward Value’. Deze stichting probeert bedrijven te ondersteunen in het koppelen van beloningen aan maatschappelijk en natuurlijk kapitaal. Ook doen zij onderzoek naar lange termijn waardecreatie en het sociaal-maatschappelijk kapitaal van bedrijven. 

Volgens Barge kan het koppelen van beloningen en ‘purpose’ een sleutel zijn naar een snellere transitie naar een eerlijkere en leefbaardere wereld.

Meer afleveringen

Wij hebben je hulp nodig!

De Ecosofie podcast draait op jullie gulle donaties. 

Als je bij wilt dragen aan het succes van de podcast en het maken van een duurzame wereld, klik dan op onderstaande knop om een vaste donatie te doen per maand via Petjeaf.nl