Energietransitie 2: De beleidsdoelen van Europa en Nederland

Deel deze aflevering:

Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

In de tweede aflevering van deze miniserie over de energietransitie bespreken we de beleidsdoelen op klimaatgebied in Nederland. Er zijn meerdere redenen om een energietransitie te maken, zoals een schonere lucht, maar de beleidsdoelen zijn vaak meer gericht op het tegengaan van het klimaatprobleem.

Samen met expert Sanne de Boer bespreek ik waarom het belangrijk is om een energietransitie te realiseren, onder andere omdat 75% van de uitstoot van broeikasgassen afkomstig is uit het energiesysteem.

Het Nederlandse klimaatbeleid komt grotendeels voort uit het Europese beleid. Nederland valt namelijk onder de Europese doelstellingen. Deze doelstellingen komen weer voort uit het mondiale Klimaatakkoord van Parijs uit 2015.

In deze aflevering bespreken we de beleidsdoelen van 2020 en hoe dit is verlopen. Verder bespreken we de doelen voor 2030 en hoe het eruit zou moeten zien in 2050. Dit doen we op Europees gebied en we analyseren hoe zich dit door vertaald naar Nederland.

Meer afleveringen

Wij hebben je hulp nodig!

De Ecosofie podcast draait op jullie gulle donaties. 

Als je bij wilt dragen aan het succes van de podcast en het maken van een duurzame wereld, klik dan op onderstaande knop om een vaste donatie te doen per maand via Petjeaf.nl